Fedora 16 “Verne” Install Guide with Screenshots - Comment Page: 2

This is guide with screenshots, howto install Fedora 16 "Verne" (F16) using Live CD or Live USB. Fedora 16 "Verne" Installation can be done also with using Fedora NetInstall (Net Install) with gPXE and BFO (boot.fedoraproject.org). 1. Before Fedora 16 "Verne" Installation 1.1 Download Fedora 16 LiveCD Image Download Fedora 16 here. Select your favorite Live CD (Gnome, KDE, LXDE, XFCE) and architecture i686 or x86_64. On this guide I use Fedora 16 Gnome Live CD and 64-bit version. 1.2 Burn Fedora 16 Image to CD or Create Live USB and Boot Computer Using Fedora 16 Installation Media Remember to check Fedora 16 image MD5 sum and then burn image to CD with your favorite CD...

65 comments on “Fedora 16 “Verne” Install Guide with Screenshots - Comment Page: 2

1 2 3
      • Change root:

        
        su -
        

        Then add RPMFusion repo:

        
        rpm -Uvh http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-stable.noarch.rpm
        rpm -Uvh http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-stable.noarch.rpm
        

        Install akmod-wl (works with every kernel):

        
        yum install akmod-wl
        

        Build modules:

        
        /etc/init.d/akmods restart
        

        Modprobe wl module:

        
        modprobe wl
        

        Then it should be possible to use network-manager to connect wireless networks.

        If you have problems with this, then please get full output of all commands and post it here… :)

        Reply
    1. sry no network manager application

      Reply
    2. i want to notify you that i have used live CD of fedora 16 for installation

      Reply
    3. You should find network manager, if you click network icon on Gnome panel?

      Reply
    4. sorry I didn’t find.

      Reply
    5. sry my mistake yah i clicked even wireless network is not appearing

      Reply
    6. i have installed that .rpm file what you directed graphically and i restarted but still wireless networks is not appearing

      Reply
      • Do you get any errors when you installed akmod-wl or modprobe wl?

        Could you post output of following command:

        
        lsmod |grep wl
        
        Reply
    7. sorry i didn’t get you should i type it at once?

      Reply
    8. No responce in together but
      here is the output of command lsmod

      
      Module		     Size  Used by
      vfat                    8488  1 
      fat                    44588  1 
      vfat
      usb_storage            46027  1
      uas                     7775  0
      ppdev                   7360  0
      parport_pc             19600  0
      lp                      9581  0 
      parport                32310  3 ppdev,parport_pc,lp
      fuse                   61671  3 
      ebtable_nat             1967  0 
      ebtables               21732  1 ebtable_nat
      ipt_MASQUERADE          2248  3 
      iptable_nat             4687  1 
      nf_nat                 18606  2 ipt_MASQUERADE,iptable_nat
      xt_CHECKSUM             1277  1 
      iptable_mangle          1663  1 
      tun                    14111  1 
      bridge                 72375  0 
      stp                     1927  1 bridge
      llc                     4754  2 bridge,stp
      lockd                  70080  0 
      rfcomm                 57023  4 
      bnep                   14195  2 
      ip6t_REJECT             4008  2 
      nf_conntrack_ipv6       7714  2 
      nf_defrag_ipv6          9115  1 nf_conntrack_ipv6
      ip6table_filter         1655  1 
      ip6_tables             16776  1 ip6table_filter
      nf_conntrack_ipv4       8310  6 iptable_nat,nf_nat
      nf_defrag_ipv4          1513  1 nf_conntrack_ipv4
      xt_state                1306  5 
      nf_conntrack           67597  6 ipt_MASQUERADE,iptable_nat,nf_nat,nf_conntrack_ipv6,nf_conntrack_ipv4,xt_state
      snd_hda_codec_hdmi     23548  1 
      snd_hda_codec_conexant    55171  1 
      uvcvideo               56989  0 
      videodev               78689  1 uvcvideo
      media                  11511  2 uvcvideo,videodev
      v4l2_compat_ioctl32     7665  1 videodev
      joydev                  9567  0 
      microcode              18539  0
      btusb                  14597  2 
      bluetooth             202902  23 rfcomm,bnep,btusb
      atl1c                  31087  0 
      i2c_i801                9237  0 
      iTCO_wdt               12024  0 
      iTCO_vendor_support     2578  1 iTCO_wdt
      ideapad_laptop          6264  0 
      sparse_keymap           3358  1 ideapad_laptop
      rfkill                 16336  4 bluetooth,ideapad_laptop
      snd_hda_intel          24072  2 
      snd_hda_codec          85181  3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_conexant,snd_hda_intel
      snd_hwdep               6264  1 snd_hda_codec
      snd_seq                52186  0 
      snd_seq_device          5941  1 snd_seq
      snd_pcm                78514  3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec
      snd_timer              19372  2 snd_seq,snd_pcm
      snd                    63124  13 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_conexant,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_seq,snd_seq_device,snd_pcm,snd_timer
      soundcore               6267  1 snd
      snd_page_alloc          7311  2 snd_hda_intel,snd_pcm
      virtio_net             12856  0 
      kvm                   328086  0 
      uinput                  7230  0 
      sunrpc                200831  2 lockd
      video                  12388  0 
      radeon                691201  3 
      ttm                    55029  1 radeon
      drm_kms_helper         26490  1 radeon
      drm                   194532  5 radeon,ttm,drm_kms_helper
      i2c_algo_bit            4958  1 radeon
      i2c_core               25728  6 videodev,i2c_i801,radeon,drm_kms_helper,drm,i2c_algo_bit
      
      Reply
      • You don’t have wl module loaded.

        Could you please run akmod install commands again and post full output here from terminal:

        
        su -
        
        rpm -Uvh http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-stable.noarch.rpm
        rpm -Uvh http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-stable.noarch.rpm
        
        yum install akmod-wl
        
        /etc/init.d/akmods restart
        
        modprobe wl
        
        Reply
    9. Finally it is done thanks alot

      Reply
      • Nice to hear that you got it working!

        Reply
    10. During booting there is error “[ 1.103251] pnp 00:0b:can’t evaluate _CRS: 12311”
      what is this?

      Reply
      • Are you trying to boot/reboot your computer with LiveCD, when you get this error? Does this error prevent booting?

        Reply
    11. No i have installed DVD fedora 16 and this error is just displaying it is not preventing booting.

      Reply
    12. Hi JR one more problem i’m facing while playing .mp3 file
      A program requires an additional plugin to decode this file.
      MPEG-1 layer 3 (MP3)
      I clicked on continue
      but it is displaying couldn’t find plugin in any configured software resource.
      what should i do plz help me

      Reply
      • Hi Saujan,

        Howto enable MP3 playback on Fedora 16:
        Run following commands as root user.

        Add rpmfusion repos:

        
        rpm -Uvh http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-stable.noarch.rpm
        rpm -Uvh http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-stable.noarch.rpm
        

        Install gstreamer-plugins

        
        yum install gstreamer-plugins-*
        

        Then (install) (re)start some MP3 player.

        Reply
    13. done worked thankful

      Reply
    14. i had a problem while installing fedora16.i did all the steps as defined,all the packages are installed but while performing post checking a warning is shown as “error in installing boot loader and the system may not be bootable”.why this problem occurs.please give me a solution.i need ur help

      Reply
      • Hello sai,

        Actually this is reported bug. What partition you try to use boot partition on installation?

        Reply
1 2 3

Leave a Reply to Tshenolo Nkwe Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close